Actueel

Stedelijk College Eindhoven 3 x 'Excellent'

(19-01-2016)
Op 18 januari heeft de inspectie op basis van de adviezen van de jury Excellente Scholen bekend gemaakt welke scholen het predicaat Excellente School 2015-2017 ontvangen. Het Stedelijk College Eindhoven heeft het predicaat ontvangen voor het uitstekend presteren van alle drie de afdelingen: vwo, havo èn mavo! Zowel de Nederlandstalige als tweetalige afdelingen werden geprezen om haar kwaliteit, de uitstekende begeleiding en de ontwikkelingsgerichtheid.

Het Stedelijk College is bijzonder trots op de erkenning. Opleidingsdirecteur Ingrid van Zuijdam noemde de onderscheiding een grote blijk van waardering voor de kwaliteit van het onderwijs.
“Uitstekend onderwijs leidt tot sterke leerlingen in de Brainportregio. Onze school werkt continu aan vernieuwing, denk daarbij bijvoorbeeld aan nieuwe onderwijsvormen, digitaal les geven en de bijzondere lessen die leerlingen kunnen volgen als filosofie en Chinees. We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het pre-wetenschappelijk onderwijs aan onze WON-Akademie op het Nederlandstalig vwo en het tweetalig onderwijs wordt op het allerhoogste niveau gegeven en bovendien op alle afdelingen: vwo, havo èn mavo. In vergelijking met de veelheid van vormen van tweetalig onderwijs die scholen vandaag de dag aanbieden, voldoet die van het Stedelijk College Eindhoven al 23 jaar aan de hoogste normen van het Europees Platform.” Een belangrijk gegeven op een school waar internationalisering als een rode draad door het onderwijs loopt.

Over het predicaat
Een excellente school is in de basis een goede school die zich onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren op een bepaald gebied dat in de school als geheel doorwerkt. Excellente scholen zien het predicaat niet alleen als een vorm van erkenning en waardering voor hun prestaties, maar ook als een uitdaging om hun onderwijs voortdurend tegen het licht te houden en verder te ontwikkelen. Excellente scholen zijn een voorbeeld voor andere scholen.

Kijk hier de reportage van Stedelijk College TV!

IMG_2494_bewerkt 833bc42f820ff0ac77520968228ef631
SCE Excellente School_bewerkt
 
[terug]
Locatie Oude Bossche Baan

Oude Bossche Baan 20
5624 AA  Eindhoven
telefoon: 040-264 53 64
oudebosschebaan@stedelijkcollege.nl